Weekend Durban, week 4

Hoi allemaal,

Dinsdagochtend ben ik me rot geschrokken. We waren net klaar met eten en ik ging even naar buiten zat er een kind in de tuin! Ik snel naar binnen gerend en de andere geroepen. Bleken het Innocent en 2 jongens van agape te zijn! Ze kwamen onze tuin doen omdat het nogal een wildernis was. Ze hadden de sleutel van het hek gekregen en ze wilde ons laten schrikken. Nou dat is echt goed gelukt!
Ik kon er gelukkig nog wel om lachen maar was wel even bang!

Vincent kwam ons ophalen en we zijn toen naar de community gereden. De community is een slechte wijk. Niet zo erg als de townships maar niet erg veilig voor ons. Wel mooi om te zien waar de meeste kinderen zijn opgegroeid. Er gingen ook 5 meiden mee en die vertelde dan waar ze naar school waren geweest en lieten ook de huizen zien van andere kinderen zien.
We hebben ook het traditionele Zulu bier geproeft. Het lijkt op yogo drink. Het smaakte opzich wel goed alleen vult het heel erg!
Dinsdagavond hadden we weer cookinggroup en weer spagetti met kip of course!

Woensdagochtend zijn we weer naar de community gegaan. Er was een meisje erg ziek. Ze was heel kortademig en in het ziekenhuis konden ze niets vinden. We zijn toen naar de traditionele healer gegaan en moest ze hele rare dingen drinken. Hij was lucifers aan het branden en die gooide hij toen in het water en dat moest ze opdrinken. Hier geloven ze echt dat het helpt. Ze moest daar ook blijven slapen.
Woensdagavond kwamen Vincent, Innocent en een jongen van agape naar ons huis. Was heel gezellig hebben wat gedronken en veel foto's gemaakt.

Donderdag was een rustige dag op agape niet veel bijzonders gebeurd. Cookinggroup gehad en weer spagetti met kip gegeten.

Vrijdagavond gingen we de verjaardagen van november vieren. Er was maar 1 jongentje jarig. We hadden een fashionshow en een dancecontsest georganiseerd. Het was echt super! Om half 18.30 kwam vincent ons halen en zijn we naar agape gegaan. Daar alles klaargezet en toen begonnen met de verjaardag. Nadat iedereen drinken en cake had gehad begonnen we met de Fashionshow! Er kwam iemand de hal in lopen en ik dacht eerst dat het een meisje was maar toen ik beter keek zag ik dat het een jongen was! Hij had een pruik op, hakken aan en een jurk! Echt super tof! Hij liep ook mee met de fashionshow en was eerste geworden. Hij is ook Miss Agape geworden. We hadden voor de fashionshow een miss agape en voor de dancecontest een Mister agape.
De dancecontest was echt geweldig! Die kinderen kunnen hier dansen echt niet normaal meer! Er was een kleiner meisje bij en die schudden echt met alles! Echt zo knap! Er waren 4 jongens die in een groep wat deden. 1 van die jongens had gezegt dat hij niet zo goed kon dansen. Hij kon alleen op Micheal Jackson dansen. Dat had hij in het vrijwilligershuis laten zien en dat zag er best goed uit maar niet super bijzonder ofzo;)
Toen ze opkwamen maakte hij een backflip! Ik zat echt met open mond te kijken zo gaaf was het! Hij kon dus echt super goed dansen. Hij is heel goed in breakdance en hiphop. Het was echt heel leuk die avond!

Zaterdag zijn we om half 10 opgehaald door Dave. We zouden dat weekend in Durban blijven. Om half 11 waren we in het hostel en hebben onze spullen gedumpt en zijn snel naar Ushaka gelopen. De kinderen hadden daar een kerstviering. Ushaka is een groot waterpark met aquarium , dolfijnenshows, zeeleeuwenshows en nog meer. De kinderen wilde gaan zwemmen dus onze bikini aangetrokken en meegegaan! Was echt heel leuk.
Vincent wilde ook zwemmen maar had geen zwembroek bij. Cissy had een broekje over haar bikini aan dus die aan Vincent gegeven. Hij paste ook nog! Ze hebben daar ook de hoogste glijbaan van Afrika ben er niet vanaf geweest. Die was wel echt heel hoog! We zijn van een iets lagere afgegaan en dat was hoog genoeg voor mij!
Om 15.00 moesten de kinderen weer naar agape. Wij bleven nog even want we zaten toch in het hostel.
Die avond bij Moyo gaan eten. Heel leuk! Er kwam 3 jongens bij ons aan tafel zingen. Ze dansen ook heel veel daar. Het is echt een traditioneel Zuid-Afrikaans restaurant. Heel lekker gegeten.

Zondagochtend voelde ik me niet zo heel lekker. We zijn naar het stadion gegaan en daar werd het alleen maar erger. Wel heel mooi dat stadion. Omdat ik het voor Cissy en Corline niet wilde verpesten zijn we daarna nog naar de Victoriastreetmarket gegaan. Ze vroegen wel steeds of ik niet naar huis wilde maar het ging wel weer redelijk.
De Victoria streetmarket lijkt eigenlijk best veel op een hal in Beverwijk.
Er is nog een markt buiten maar dat is echt niet veilig voor ons wel heel jammer. Had er veel meer van verwacht.
Toen weer de taxi terug genomen en nog even naar Ushaka geweest. Daar nog wat dingen gekocht en om 16.00 terug gereden naar ons huis.
Daar gegeten en toen ben ik om half 7 inslaap gevallen op de bank dus toen maar naar me bed gegegaan.

Maandag voelde ik me gelukkig veel beter! We wilde naar de animalfarm gaan met de kinderen van de creche maar de bus is kapot. Dus misschien een andere keer.
Er kwam die avond een nieuwe vrijwilliger aan. Om 16.00 zijn we naar het vliegveld gereden met de zoon van Pamela. Aangezien de bus kapot was kon Vincent ons niet brengen. Om half 6 was Lauren er en toen zijn we naar de KFC gereden en naar huis.
Ze wilde graag een eigen kamer dus nu slaap ik bij Cissy.

Dat was het weer. Het weer hier zit niet echt mee het is best wel koud eigenlijlk. Veel regen. Gelukkig geen sneeuw;-)
Ik wil iedereen nog even bedanken voor de reacties! Heel leuk om ze te lezen!
Ik zet er nu geen foto's op.
Cissy's laptop is kapot en nu kunnen we geen foto's verkleinen. Misschien dat als we tijd hebben dat we het morgen doen.
Donderdag gaan Corline en ik naar Kaapstad! Heb er echt zin in!

Liefs, Laura 

Reactie toevoegen

Het reageren op weblogberichten is niet mogelijk.

Reacties

conny

Hoi Laura, weer genoeg meegemaakt deze week, wel leuk om dat allemaal te lezen, zo krijgen we een beetje een idee hoe het daar gaat, wel bijzonder en heel anders dan hier. Het is te hopen dat de bus gemaakt kan worden, want dat is voor de kinderen toch de enige manier om ergens te komen en leuke uitstapjes te maken. Ik wens je heel veel plezier in Kaapstad, ben benieuwd wat voor een stad dat is, veel foto's maken en vooral ook lekker genieten, doe wel voorzichtig he. Groetjes mama xx

nicole

hoi Laura. wat maak je veel mee in een week zeg. gelukkig dat je weer beter bent. daar ziek zijn lijkt me geen pretje. wat fijn dat de kinderen daar leuke uitstapjes maken. koen had graag met je van de hoogste glijbaan afgegaan dat lijkt hem vetgaaf. je kunt straks geen spagetti en kip meer zien. veel plezier in kaapstad geniet ervan. groetjes Nicole en de rest

Marion

Hoi Laura,
Wat leuk dat voor de kinderen de verjaardagen zo uitgebreid worden gevierd,
Ik had dat dansen graag gezien, dat lijkt me zo gaaf die lenige kids.
Gelukkig ben je niet echt ziek geworden.
Heel veel plezier in kaapstad en denk om jezelf.
We kijken uit naar de foto`s.
Lieve groetjes van de M&M`s

Bernard

Hey Laura,fijn om weer te lezen wat je deze week weer beleefd hebt.
Het is wel een beetje vervelend om te lezen dat het voor jullie vaak onveilig is,je hoort het wel in het nieuws maar als je het zo leest ervaar je het toch heel anders.
Je schrijft steeds dat de kinderen ontzettend goed kunnen dansen maar gaat dat bij jezelf ook steeds beter ? Veel plezier in Kaapstad,ik ben benieuwd !
Groetjes papa

oma Riek

hoi Laura. ome Jack heeft jou verhalen voor mij geprint nu kan ik ze op mijn gemak lezen.
ik ben er erg blij mee zo kan ik alles een beetje volgen van wat je allemaal meemaakt. en kan ik het ook eens teruglezen.
ik vind het heel fijn dat het goed met je gaat. veel groetjes van oma Riek xxx

Melissa

Hello dude!

Ik dacht laat ik ook is een keertje reageren op je verhalen! Ik lees ze elke keer, maar nog niet eens gereageerd! Maar wat maak je een hoop mee zeg! Ken je het allemaal wel onthouden haha?
En die fotos zijn ook zo super leuk!
Ik wens je veel plezier in kaapstad en maak er wat van:-) Maar, dat gaat zeker wel lukken!
en wees blij dat je geen sneeuw heb, want hier is net nu ijs... en zijn sommige wegjes een beetje glas:S

Nou dude, dudelina gaat weer stoppen!!

Dikke kus!Loveya!

Berna en Gerrit

Hoi Laura,
Wat heb je al veel meegemaakt en wat een mooie foto's en leuke verhalen!
Dansen zit daar echt in het bloed, want overal wordt gedanst lees ik in je verhalen. Lijkt me super om te zien en gaaf om mee te doen. Leuk ook hoe de verjaardagen gevierd worden. Jammer voor de kinderen dat de bus stuk is. Ik hoop voor de kinderen dat deze weer snel gemaakt is, kunnen jullie er weer lekker op uit. Ik wens jullie nog heel veel plezier in Kaapstad en blijf schrijven want zo krijgen we een mooie, bijzondere indruk van Zuid Afrika.
Heel veel groetjes van Gerrit, Berna, Pim, Denise en David .

Khaled

zegt:Geachte,Meneer/MevrouwIK ben op zoek naar de wnniog en liefst appartement,heeft u iets voor mij ik hoor graag van u reactie.Met Vriendelijke Groeten. B.ZIAI

Laura Lepelaars

Name: Laura Lepelaars
Leeftijd: 27

Was vrijwilliger bij Little Lambs Centre van 24 feb 2014 tot 16 mei 2014

Was vrijwilliger bij Agape van 08 nov 2010 tot 28 jan 2011