Drakensbergen en Lesotho

Hoi allemaal!


Even een late weblog. Gisteren al geprobeerd het te plaatsen maar ja als er zo’n aardige gast werkt in de computerzaak en het verkeerde knopje indrukt zodat al je gegevens verloren gaan is dat nogal moeilijk;-) Dus poging 2.
Ik vertel even over het weekend. Cissy, Corline en ik zijn naar Drakensbergen  en Lesotho geweest.
Zaterdag werden we om 12.00 opgehaald door Pete. We moesten eerst 2 andere vrijwilligers ophalen in Durban. Kuni en Lesley zijn van Palm Tree. Om 13.00 waren we daar en zijn toen naar het Sani Lodge Backpackers hostel gereden. Dat is zo’n 3 uur rijden. Toen we daar aankwamen kregen we te horen dat het volgeboekt zat dus moesten Cissy Corline en ik op een kamer slapen met nog 9 andere mensen. Best raar. Kuni en Lesley hadden een 4 persoonskamer. Het leek meer op een bungalow. Om 18.00 konden we gaan eten. Na het eten hebben we nog even buiten gezeten. We hadden een fles wijn gekocht dus die ook maar even opgedronken;-) Rond 21.00 gingen we naar onze kamer en lag eigenlijk iedereen al in bed. Zondagochtend moesten we om 8 uur ontbijten en om 9 uur gingen we dan eindelijk naar Drakensbergen en Lesotho. Onze gids heette Mathieu. Hij bleef het hele weekend bij ons. We zijn via Drakensbergen naar Lesotho gereden. Echt heel mooi! De wegen nou ja wegen gewoon een zandpad met heel veel keien zijn wel eng. Het is heel smal en we zagen ook wat wrakken liggen haha. En hij maar zeggen dat het de veiligste weg is! Maar ja gelukkig veilig thuisgekomen;) Het was heel mooi weer. We hebben echt geluk gehad want de dagen daarvoor was het niet echt lekker weer.  Veel mooie dingen gezien. Kudde ezels, schapen, geiten, koeien er loopt van alles daar. We moesten 2x door de douane. 1x in een lager gebied en bij de echte grens van Lesotho. Weer 4 stempels in me paspoort! Kan nu dus kwartetten haha. Toen we in Lesotho kwamen dacht ik echt WOOH! Ze hebben er echt niets. Geen elektriciteit geen stromend water.. niets! Het land bestaat ook echt alleen maar uit bergen. De huisjes zijn allemaal ronde hutjes. We kwamen ook alleen maar mannen tegen. Dat zijn allemaal herders en dragen allemaal een deken om zich heen. Toen wij langs reden zagen we 2 mannen een spelletje doen moet kleine stenen. Best leuk om te zien.  De mannen blijven de hele dag buiten en de vrouwen in het huisje. Rond 3 uur kwamen we bij ons gastgezin aan. Wij sliepen niet in een hutje. We sliepen in een ruime kamer met stapelbedden. Best lekker eigenlijk, had me wel voorbereid dat ik in een hutje op de grond moest slapen ofzo.
Nadat we alles hadden uitgepakt zijn we naar het dorpje gelopen. Dat was een kwartiertje lopen. Wel de berg op helaas. Daar stonden er al vrouwen ons op te wachten. We moesten graan malen op een grote steen en daar dan met een kleinere steen overheen gaan. Best moeilijk nog! Nadat iedereen dat gedaan had gingen de vrouwen traditionele dansen opvoeren! Best leuk om te zien. Daarna was het onze beurt. We moesten ook een dansje voor hun doen. Toen maar de kabouterdans gedaan die is niet eens nederlands maar ach wat maakt het uit. Ze gingen helemaal proberen me te zingen en te dansen wel heel leuk. Daarna terug gelopen naar ons huisje. Rond 19.00 gingen we bij het kampvuur zitten en kwamen er weer mensen voor ons dansen. We hebben zelf ook nog even gedanst met ze. We moesten ze na doen echt heel grappig! Er kwamen later ook herders voor ons dansen en zingen best leuk. Iemand had een zaklamp gepakt want het werd al donker. Niet heel veel van gezien maar de foto’s zien er best leuk uit;-) Om half 9 gingen we eten: Spinazie, aardappelpuree, een sausje, boerewors en pap. Had echt verwacht dat we iets vet goors gingen eten maar het was echt heel lekker! Toen nog even buiten gezeten en rond half 10 gaan slapen.
Maandagochtend moesten we om half 8 ontbijten. Om 8 uur gingen we naar de traditionele heler. Ze heeft voor iedereen zijn toekomst  voorspeld voor 2 rand. Ik ga trouwen met een knappe man, krijg geen kinderen, ben erg slim en ga weer terug naar Zuid-Afrika. Nou dat is niet zo slecht toch?
Na de heler gingen we dan eindelijk paardrijden!! Dat was echt heel leuk maar ook wel eng. Hele smalle en steile bergpaadjes wel super tof! 2 uur gereden en toen hebben we geluncht en toen richting de highest  pub gereden. Onderweg kwamen we langs een schapenhouderij of zoiets. Of we daar wilde gaan kijken. Prima hoor. Wij eruit bleken ze daar het wol van de schapen af te knippen. De schaar die ze gebruikten leek op een heggenschaar. De meeste wol gaat naar China en Port Elizabeth.  Cissy durfde het aan om te knippen! Echt vet eng. Ik durfde niet hoor! Veel te bang dat ik erin knip.
Nadat iedereen genoeg foto’s en geknipt had zijn we bij een ander hutje Lesotho bier geproefd! Echt heel vies. Het is heel zuur en het lijkt op melk met dikke klonten! Daarna doorgereden naar de highest pub.  Het was in Lesotho heel heet en in Zuid-Afrika super koud.Hele dichte mist dus vreselijk eng op die bergwegen. In de pub warme chocolade melk gedronken. Daarna weer naar het hostel gereden en daar kwam Pete ons halen. Toen naar huis gereden maar eerst gestopt bij de KFC! Heerlijk. Rond 20.00 waren we weer thuis.

De volgende keer zal ik weer wat over agape vertellen!
Hoorde dat er in Nederland nu al 5 centimeter sneeuw ligt! Haha succes ermee;-)

Liefs, Laura

Reactie toevoegen

Het reageren op weblogberichten is niet mogelijk.

Reacties

bernard

Hey Laura,echt weer een mooi verhaal.Ik sta er steeds weer van te kijken dat het toch behoorlijk groen is echt heel mooie landschappen ,ook vond ik de foto van die herders heel mooi.
Ik had gisteren ook de weblog van Corline bekeken dus had ik al een aardig beeld van wat je meegemaakt had.
Maar zo te horen kom je nog vaker in Zuid Afrika,normaal geloof ik niet zo in waarzegsters maar deze vrouw kan nog wel eens gelijk krijgen!
Veel succes en tot je volgende bericht (ik kijk er nu al naar uit) groetjes papa

conny

Hey Laura, wat en mooi verhaal en wat een belevenissen en ervaringen maak je zo mee, echt super! En die foto's echt heel mooi. Enne wat die waarzegster vertelde, daar kan ze nog wel eens gelijk in hebben, en wij ook haha. Nou groetjes, ook van iedereen van het werk, spreek je snel. xx

steffie van walraven

Hoi Laura,
Wat een mooi verhaal en wat maak je veel mee, de foto's zijn ook erg mooi, ik had niet gedacht
dat de natuur er zo mooi zou zijn,nou laura ik volg je verhalen,veel succes daar en groetjes
van steffie.

Jot

Ik vraag mij pilnseoltg af hoe het mij zou vergaan als ik 2 deuren verder bij mijn lieftallige buurvrouw zou gaan logeren.Haar eten is weet ik al verrukkelijk!In de chinese astrologie heb ik even gesnuffeld, vurige aap komt te voorschijn!Fantaserende groet

Behzad

inhoudelijke pnetun en goede vragen die je stelt! Je zet me aan het denken als Prageriaan.Waar een opleiding wel niet allemaal goed voor is;)

Laura Lepelaars

Name: Laura Lepelaars
Leeftijd: 27

Was vrijwilliger bij Little Lambs Centre van 24 feb 2014 tot 16 mei 2014

Was vrijwilliger bij Agape van 08 nov 2010 tot 28 jan 2011