Weer een week voorbij

Hee allemaal!

Hier gaat het goed! Hebben best een drukke week achter de rug. En typisch afrikaans;)

Maandag was eigenlijk een rustige dag. Het was lekker warm dus hebben we buiten gespeeld met kinderen. Ik had ook kaarten opgestuurd. Hoorde dat ze aangekomen waren!

Dinsdag was het weer heel heet. Dus eigenlijk weer hetzelfde gedaan als gisteren beetje buiten gezeten met de kinderen. Rond 12 uur heeft Vincent ons naar Link Hills gebracht. We hadden nu movienight en moesten dus ook een film huren. How to train a dragon! Haha super leuke film. De kinderen wilde die ook zien dus dat was goed. Vincent kon ons niet komen halen en toen zijn we maar terug gelopen. 20 minuten steil van de berg af en omhoog. Eigenlijk veel te warm en te steil. Toen we net boven waren vroeg een man of we een lift wilde.. Naja nog 5 meter en we waren er dus dat hoefde niet. was fijn geweest als hij het wat eerder had gevraagt;)
Om 17.00 gingen er 15 kinderen met ons mee naar huis en hebben we broodjes hamburger gemaakt voor ze en film gekeken met ze. Om 19.00 werden ze weer opgehaald door Vincent.

Woendag hadden we vrijwilligersdag. We gingen langs alle projecten in Durban. Agape ligt helaas te ver weg om daar heen te gaan. Wel jammer want nu kunnen wij ons project niet laten zien. Wel heel leuk om andere projecten te zien. Helaas was het niet zulk goed weer. Het regende en het was best koud. Aan het einde van de dag gingen we met alle vrijwilligers uit eten. Dat was echt heel gezellig. We gingen eten in Durban bij Ushaka Marine World. Heel toeristisch maar wel heel leuk!

Donderdag kwam Vincent ons pas om 10 uur ophalen. We hebben gewoon een uur zitten wachten.. Typisch Zuid-Afrikaans dus. Toen we op agape kwamen stond er een aanhanger op het terrein. Ik was er heen gelopen en er zat gewoon een levende koe in! Ik vroeg wat ze ermee gingen doen. Nou je raad het al ze gingen hem hier op het terrein waar de kinderen spelen slachten.. Echt niet tof er zit nu nog een bloedvlek op het gras echt goor. Cissy en Corline hebben er foto's van. Ik niet dus als je die wilt zijn moet je daar even kijken. Op agape waren de kinderen aan het oefenen voor hun graduate. Sommige kinderen van de creche zijn nu oud genoeg om naar school te gaan en dat vieren ze dus op agape. Heel leuk om daar bij te zijn. De meiden moesten een mode show lopen en wij zaten in de jury. Echt super schattig om te zien. De jongens moesten dansen. Er was 1 jongen bij en die leek wel van elastiek. Hij was echt heel soepel!
Er was na de graduate nog de memorial van Zodwa. De Graduate was om 13.00 afgelopen en de memorial was om 14.00. Er kwamen redelijk wat mensen. Het was voornamelijk veel zingen en echt heel veel halleluja!
Wel mooi om te zien. De kinderen gingen ook zingen. Echt super mooi kreeg er gewoon kippenvel van.
Het was rond 16.00 afgelopen en Vincent vroeg of hij ons naar huis kon brengen. Dat was prima dus liepen we naar de bus. Daar stonden heel veel mensen en die moesten allemaal mee. We hadden cookinggroup dus 6 meiden gingen ook nog met ons mee. Het was erg vol in de bus!! Vincent moest die andere mensen wegbrengen dus we moesten lopen vanaf het winkelcentrum. Weer pasta met kip gegeten en een film gekeken.

Vrijdag was er niet zoveel boeiends gebeurd. Eigenlijk een rustige dag.

Zaterdag was de begravenis van Zodwa. Om kwart voor 8 werden we opgehaald door Vincent. De hele bus was vol met kinderen en aunties. Ik zei nog tegen Cissy ik hoop dat we niet aangehouden worden. Nou je snapt wel wat er toen gebeurde. We werden wel aangehouden. De helft moest eruit en Vincent zou ons later ophalen. Toen vincent weer terug kwam zijn we naar het huis van Zodwa gereden. Echt een heel groot huis! Er was een priester aan het preken en het was in Zulu dus echt verstaan kon ik het niet. De kinderen waren heel erg aan het huilen dus dat was wel echt super zielig. Je weet ook niet wat ze willen, willen ze wel getroost worden of juist niet? De kinderen kwamen al snel uit zichzelf naar ons toe. Toen dat klaar was moesten we allemaal op een rij staan en kwamen de mannen met de kist. We zijn toen naar Durban gereden. Ze hadden nog een andere bus gehuurd dus daar konden wij in. De ''kerk'' was op een heel groot veld. Het was eigenlijk een hele grote tent die wij in nederland zullen gebruiken voor festivals. Het was echt heel heet en vooral in de tent. De ceromonie was best mooi. Veel zang en veel was in het engels. Het duurde wel heel lang. We waren er rond 10 uur en om 13.00 gingen we naar de begraafplaats.
Dat was een half uur rijden. Daar ook weer veel gezongen. Ze graven het gat ook echt helemaal dicht en gooien er dan stenen op. Daarna weer terug naar de tent en gegeten. Dat was rond 14.30 en om 16.00 gingen we weer naar het huis van Zodwa. Daar nog gezeten met de helft van de kinderen en de andere helft was al met Vincent mee in de bus. Om 18.00 kwam vincent ons pas halen. De bus was weer overvol. Eerst zijn we naar agape gereden en toen terug naar ons huis. Toen we daar kwamen hadden we geen stroom. Wij eerst een uur gewacht en toen naar Sibo gebeld. Toen Cissy net alles had uitgelegt sprong het licht weer aan. Dus het was gewoon een stroom storing.

Zondag zijn we eerst naar de krantzkloof geweest. Dave vroeg of we er al geweest waren nou niet dus. Je hebt echt een super mooi uitzicht. Daarna lekker naar de pavillion geweest. Een super groot winkelcentrum. Was heel leuk en heb wat dingen gekocht!:)

Nou ik ga maar weer stoppen. Bedankt voor al jullie reacties trouwens!

Liefs, Laura 

Reactie toevoegen

Het reageren op weblogberichten is niet mogelijk.

Reacties

Conny

Hey Laura, wat een bijzondere en indrukwekkende week! Echt een heel andere wereld. Kan je niet voorstellen dat ze zo voor de ogen van de kinderen een koe slachten, wel een heel andere mentaliteit, zo ook dat niet op tijd komen, dat kennen wij niet en als dat al gebeurd, dan schieten we gelijk in de stress, maar wel relaxed, zo van komen we er vandaag niet, dan maar morgen. Zal voor jullie wel erg wennen zijn geweest, een echt cultuur verschil. Maar wel fijn dat je het zo naar je zin heb en dat je op deze manier veel voor deze kinderen kan betekenen. Wat een leuke foto's. Wel fijn dat we op deze manier kunnen lezen en zien wat je allemaal meemaakt.En oja geniet maar van het mooie weer, wij krijgen hier vanaf woensdag de eerste sneeuw. Succes en ik spreek je snel weer.xx

bernard

Hoi Laura,weer een heel verhaal,je maakt ook wel heel veel mee zo !Kan je nu steeds beter omgaan met de afrikaanse gewoonten of went het niet ?
Even een klein vraagje jouw kaarten zijn netjes aangekomen ,maar ik had ook een kaart gestuurd is die aangekomen?
Ik hoop dat je nog veel mooie weer krijgt,dan doen wij wel verslag van al het winterweer wat er nu aankomt.
Veel mooie momenten ,groetjes papa.

steffie v walraven

Hoi Laura.
Zit nu met je moeder in de nachtdienst, en heb al je belevenissen al gelezen, wat heb je al veel meegemaakt in een korte tijd, en wat een mooi foto's, het is wel een hele andere wereld waarin je terecht komt. Nou veel succes de komende tijd en geniet maar van alles , groetjes steffie.

nel van rooijen

Hoy Laura,
Ik had vorige week een berichtje achtergelaten maar zie het niet terug,dus nu een nieuwe poging! Hoop dat het goed met je gaat na alle indrukken die je opdoet maar je bent een rustige nuchtere meid dus dat zal wel lukken! Hebben op de afdeling je kaart ontvangen via je moeder hoor! Bedankt en nog veel plezier met de kleintjes daar en hartelijke groet van je oud-collega's.
Nel van Rooijen.

Dimas

en wij blievjn maar met onze nieuwsgierigheid achter, Inge Gefeliciteerd met Joost, en alle andere geslaagdenDie taart ziet er wel goed uit, jammies!

Iglesia

Maar daar gaat het hier hemalael niet over. Ik heb het niet over zulke foutjes waar we van kunnen leren, Ank. Een beetje te snel gelezen?

Laura Lepelaars

Name: Laura Lepelaars
Leeftijd: 27

Was vrijwilliger bij Little Lambs Centre van 24 feb 2014 tot 16 mei 2014

Was vrijwilliger bij Agape van 08 nov 2010 tot 28 jan 2011